Saturday, June 23, 2012

Mak Jermah menulis tentang Suku Akhir Euro 2012: Jerman vs Greece

Awal pagi nanti, perlawanan suku akhir antara Greece dan Jerman.
Mak nak cerita banyak pon idakler ghetinyer, tapi mak nak buat ulasan dan prediksi sikit. 

Mak rasa sapa yang ada bet Greece mesti orang tuh gila, ye idak? Tapi x boleh kata jugok, sebab cuba tengok apa jadi pada Portugal masa 2004 dulu, kalah kat Greece masa final. Masa tuh Greece pon lebih kurang sekarang jugok, x adela power mana, x ade la world star player.

Jerman? terlalu banyak la star player dalam line-up team ni. Kalau mak jadi coach Jerman, mesti mak pening nak letak sapa. Yelah, Podolski ada, Mario Gomez ada, Schweini (aish,susah beno nak menaip nama dia ni ha, x ghetiler mak nak menaipnya), Mesut Oezil, Marko Marin, Mario Goetze, Sami Khedira pon ada, Matt Hummels, eh banyok ler. X daye mak nak sebut satu-satu. Senang citer, dari penjaga gol sampailer ke penyerang, pergh....!!! Power gaban! Kalau x silap mak, Jerman ajer yang menang ketiga-tiga perlawanan dalam kumpulan "neraka" tuh.

GREECE
                                                                            
vs

JERMAN


Hitler: Eleh, bajet guna Spartan aku takot? Jerman x menang awal pagi nanti, youtube pasal aku sumpah seranah akan published. Sumpah, x tipu!

Obama: Hitler idol aku,ko hader?

Arnie pon salute Jerman weh!

Prediksi? Mak dah letak 3 gambo tuh udah cukup memberitahu instinct mak yang Jerman akan menang 3-1.
Achtung Jerman! Mak sebut ni pon x ler mak taunye yeob menatang ape. Tapi mak tengok kat fesbuk bagai,semua sebut ni,mak pon sebut la. X kesahla apa, janji mak nak tengok Jerman menang. Semalam team boyfren mak yang hensem tuh, udah menang. Hepi ati mak ni yeob,xde sapa tau.

No comments: